Innovation

Innovation er både at skabe nye produkter fra bunden og at forfine eksisterende produkter.  Vi hjælper virksomheder med at skabe nyt, samtidig med at fokus på slutbrugerne bevares.
Lene Nielsen har blandt andet faciliteret innovationsprocesser for Arla Foods amba.,  Novo Nordisk og Bdr. Andersens møbelfabrik.

Kundeinterview
Direktør Jørgen Andersen fra Brdr. Andersens Møbelfabrik beskriver udbyttet af den brugerdrevne innovationsproces med personas således:

“Det er ikke noget, vi tror. Det er noget, vi ved.
Møbelvirksomheden Brdr. Andersen troede, at de kendte deres kunder, men sådan var det ikke helt. De havde modet til at springe på ULD-projektet og har via investering af arbejdstimer høstet ny viden om kunderne. En meget positiv direktør er klar til at arbejde videre med brugerdreven innovation.

”Før sagde jeg ‘vi tror’, men nu kan jeg sige ‘vi ved’. Vi kan bevise og dokumentere vores viden – det er en meget stor force, og jeg føler, at vi var meget heldige, da vi fik mulighed for at indgå i ULD-projektet” siger Jørgen Andersen, som allerede har etableret en gruppe internt i virksomheden, der skal arbejde videre med metoderne. ”Det her er lidt som at få et kørekort – nu skal vi lære at køre; Vi har fået nogle værktøjer, og dem skal vi i gang med at bruge.”

”Nu er det os, som kender kunderne”
Arkitekt Ditlev Karsten har i mange år arbejdet sammen med Brdr. Andersen og derfor været inddraget i forløbet. 
”Det er en helt naturlig del af arkitektuddannelsen at se på brugerens behov, men alligevel har det været lærerigt at komme ud og træffe de mennesker, som køber de møbler, jeg har tegnet. Lige inden vi startede, var jeg blevet bedt om at tegne et spisebord til familier med mindre børn, men jeg vidste jo slet ikke, hvordan de lever. Sad de overhovedet ned, eller var de konstant på vej til sport? Jeg er for gråhåret til at vide det, men nu har jeg en konkret indsigt i kundernes liv. Og de sidder ned – vi prioriterer at sidde pænt og spise sammen,” fortæller Ditlev Karsten og Jørgen Andersen supplerer: ”Vi har tidligere hængt vores hat på, hvad designerne har med. Det lå i kortene, at det vidste de, og at de kendte marked vi den viden i huset – det er så positivt, at det nu er os, som kender kunderne.” (ULD-bogen s. 164)